NN Running Day was een groot sportief succes. Aan de eerste twee edities in oktober 2020 deden maar liefst ruim 20.000 deelnemers mee vanuit heel Nederland en ver daarbuiten.

Deelnemers van NN Running Day waren via de MyTrace app verzekerd van de beleving van een fysiek evenement, compleet met startschot, juichend publiek en een digitaal medaille-moment. En dat leverde veel enthousiaste reacties op.

NN Running Day – 11 oktober & 24 – 25 oktober 2020

Voor iedereen

NN Running Day stond in het teken van diversiteit, zowel qua deelnemers als runs. Zo deed de jongste deelnemer (12 jaar) mee aan de City Run Rotterdam, terwijl de oudste deelnemer (92 jaar) de Menzis 4 Mijl van Groningen voltooide. Ook van Running Blind, een initiatief om mensen met een visuele beperking te helpen gezond te bewegen, waren verschillende teams met een speciaal ontwikkelde, corona-proof stok op pad om de 1,5 meter afstand tussen loper en buddy te bewaren.

Wereldwijde beleving

NN Running Day was niet alleen in Nederland een groot succes. Op allerlei plekken in de wereld werd ‘samen’ en op afstand hardgelopen. De NN Marathon Rotterdam was het populairste evenement wereldwijd en werd onder andere gelopen door deelnemers uit Kaapstad (Zuid-Afrika), Long Island City (New York, VS), São Paulo (Brazilië) en Bangkok (Thailand). Maar ook in Beijing (China) en Madrid (Spanje) en van Alvesta (Zweden) tot Benowa (Australië) waren lopers enthousiast over de beleving van NN Running Day.

Ga voor meer informatie over NN Running Day naar www.nnrunningday.nl.